Adaylar belirlenirken CHP’de kavga, Ak Parti’de kardeşlik!

Belediye başkan adaylıkları üzerinden yaşananlar dahi, Türkiye’deki sol siyaset anlayışının riyakârlığını ve karmaşıklığını bize ispatlıyor..Bir yanda “Demokrasi.....

Belediye başkan adaylıkları üzerinden yaşananlar dahi, Türkiye’deki sol siyaset anlayışının riyakârlığını ve karmaşıklığını bize ispatlıyor..

Bir yanda “Demokrasi.. Demokrasi” diye tepinen CHP’de, iki ay önceki kongrede, “Tüzüğü değiştiriyoruz. 45 gün sonra aynı salonda tüzüğü değiştirmek üzere buluşuyoruz” taahhütüne rağmen,  bir hafta sonrasında, “2024 mahalli seçimlerine tüzük değişikliği yetişmiyor. Bir sonraki seçime” diyerek, başkan adaylarının delegelere seçtirilmesinden vazgeçiliyor..

Tepkiler üzerine, “Adayların delegeler tarafından seçilmesi için tüzüğü değiştiremiyoruz ama.. Biz yine de, tüzük değişmeden de, adaylarımızın bir kısmını delegelere belirleteceğiz” açıklaması yapılıyor..

Ama şimdi CHP’de öylesine bir kavga var ki..

“Keşke demokrasi olmasaydı da.. Böyle kavgalar da yaşanmasaydı” dedirtecek, tartışmalar yaşanıyor.

CHP Genel Merkezi’nde...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
RSF: Gazetecileri yargılamayın, öldürün! 05 Mayıs 2024 | 442 Okunma Bunlardan hesap sormazsanız, böyle tepenize çıkarlar! 04 Mayıs 2024 | 1.452 Okunma AYM: Taksim’de miting engellenemez/engellenir! 03 Mayıs 2024 | 832 Okunma Bu ülkede, süpürülecek o kadar sahtekâr var ki! 02 Mayıs 2024 | 2.200 Okunma Böyle mi olacak, böyle mi savunulacak 20 saat çalışan lider! 01 Mayıs 2024 | 2.372 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar