Verginin zammı halka teşviki müteahhitlere

Hükümet, yeni gelir kapıları arıyor. Çünkü giderlerine yetmiyor. Bu sene için beklenen bütçe açığı arttı. Ekonomi yönetimi, 1 trilyon lira daha fazla açık vereceklerini...

Hükümet, yeni gelir kapıları arıyor. Çünkü giderlerine yetmiyor. Bu sene için beklenen bütçe açığı arttı. Ekonomi yönetimi, 1 trilyon lira daha fazla açık vereceklerini öngörüyor.

Nasıl kapatılacak? Sadece vergileri artırmak, yeni vergiler koymak yetmiyor ki özelleştirmeler ve Hazine arazisi satışları gündemde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, petrol ve doğal gaz gelirlerimizden gelecek kuşaklara fon ayıracaklarını müjdelemişti. Çıkarılacak, kullanmaya başlayacağız, bize yetecek, artanı da kumbaraya atıp biriktireceğiz diye sevinmiştik. Norveç gibi olacaktık.

Fakat şimdi gelecek kuşakların, Hazine arazilerindeki hakkı da satışa çıkarılıyor. Norveç böyle mi yapıyordu?

İktisatçı Mahfi Eğilmez'in, vergi uzmanı Ozan Bingöl'ün yazdıklarını tararken şunu bir daha fark ettim: Böyle olmak zorunda değil.

Geliri artırmadan önce gider, yeterince kısıldı mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne yumuşamalar gördük siyasette 07 Mayıs 2024 | 1.110 Okunma Yaşasın yeni Gavs! 04 Mayıs 2024 | 3.524 Okunma CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı? 03 Mayıs 2024 | 1.085 Okunma Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 1.537 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 737 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar