Yapay zeka çağında müfredat

Hafta sonunda MEF üniversitesindeki bir öğrenci konferansını dinlerken böyle düşündüm. MEF Eğitim Fakültesi öğrencilerinin düzenlediği konferans. Konuşan Lisya Seloni, konusu “Uygulamalı Yabancı...

Hafta sonunda MEF üniversitesindeki bir öğrenci konferansını dinlerken böyle düşündüm. MEF Eğitim Fakültesi öğrencilerinin düzenlediği konferans. Konuşan Lisya Seloni, konusu “Uygulamalı Yabancı Dil Eğitimi.”

Gençlik yıllarımdan beri dostum Prof. Mustafa Özcan bir konuşmamızda bahsedince dinlemek istedim, gittim. Öğrencinin kendi kendine bir uzman bulup konferans düzenlemesi, bu “girişimcilik” örneği dikkatimi çekmişti.

Açış konuşmasını yapan Rektör Prof. Muhammet Şahin, “yapay zekâ”nın yeni bir çağ açmakta olduğunu anlattı, geçmişteki endüstri devrimi gibi… Zamanımızda “Micro management” düzeyinde ayrıntılarla uğraşan ve dünyadan kopan bir anlayışla bu yeni çağın gerisinde kalmanın maliyetinin çok ağır olacağını söyledi. Yapay zeka için yılda 50 milyar dolar harcandığını söyledi.

Prof. Şahin, yapay zekanın dünyamızı on yılda değiştireceğini düşünüyor ama “Harari, beş yıl sonrası...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diplomalı işsizler 19 Mayıs 2024 | 437 Okunma ‘İşten artmaz dişten artar’ 17 Mayıs 2024 | 1.014 Okunma Devletin çivisi 15 Mayıs 2024 | 3.406 Okunma Tasarruf paketi 14 Mayıs 2024 | 3.686 Okunma Siyasetin sınırı? 12 Mayıs 2024 | 583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar