Simpsonlar depremi nasıl bildi?

Memleketin önde gelen yer bilimcileri, kaç yıl geriden Maraş depremini nasıl bildi, diyen yok.Prof. Celal Şengör, Prof. Naci Görür, Prof. Cenk Yaltırak gibi hocalar, gün ve saat veremiyorlar ama olacak depremleri neredeyse şiddet ve...

Memleketin önde gelen yer bilimcileri, kaç yıl geriden Maraş depremini nasıl bildi, diyen yok.

Prof. Celal Şengör, Prof. Naci Görür, Prof. Cenk Yaltırak gibi hocalar, gün ve saat veremiyorlar ama olacak depremleri neredeyse şiddet ve büyüklüğüne kadar tutturuyorlar. Nasıl tutturduklarını merak eden yok.

AFAD'ın, 2019'da Soylu başkanlığında yaptığı Maraş-Pazarcık merkezli deprem tatbikatı, tam isabet çıktı. Yıkılacak otel bile öngörülmüş, arama kurtarma faaliyeti icra edilmişti. AFAD, merkez üssüne kadar nokta atışı nasıl bildi, soran yok.

Deprem mühendisi Prof. Mustafa Erdik, 2010'daki Şili depremi 9.2 büyüklükle 500 kişi öldürürken bizde 7.7'lik depremin neden daha ölümcül olduğunu anlatıyor. Bizdeki asrın felaketiyse onlardaki neydi, niye Şili'de de asrın yıkımına yol açmadığını Prof. Erdik nereden bildi, ilgilenen yok.

ABD çizgi dizisi Simpsonlar, 2005'te yayınlanan bir bölümünde Türkiye'ye selam göndermiş. Türk bayraklı bir "Türk gemisi"ne düştükleri için Tanrı'ya şükrediyor Simpsonlar. Geminin adı Ankara, bölüm İstanbul'lu bir şarkıyla bitiyor. Bir yerde de kaptan, Kahramanmaraş'a DVD yetiştirmekten söz ediyor. O kadar.

18 yıl önce...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yaşasın yeni Gavs! 04 Mayıs 2024 | 3.407 Okunma CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı? 03 Mayıs 2024 | 1.072 Okunma Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 1.536 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 736 Okunma Büyüklenme rüyasından uyanamayanlar 30 Nisan 2024 | 915 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar