Semtürreise nasıl yerleşti Orhan Veli?

Berlin Şiir Evi'nin portalı Lyrikline'da, geçen yıl en çok okunan  şiirler sıralamasında Orhan Veli'nin Anlatamıyorum'u ikinci gelmişti. . .

Uzun süredir hasret kaldığımız bir başarı ki hafta boyu milli gururumuzu okşadı, hemen her mecrada iftiharla duyuruldu, hala övünç ve sevinçle paylaşılıyor.

Fakat bu başarıda en büyük payın sahiplerinden birinin hiç anılmamasına gönlüm el vermiyor. Yapılan haksızlık ve vefasızlığa değinmeden geçemiyorum.

'Dünyada en çok okunan ikinci şiir' haberleri, Lyrikline'a Türkiye'den hatırı sayılır yeni takipçi kazandırmış. Site iki gün önce, haberin yayılmasını sağlayarak bu ilgiyi tetiklediği için Türkiye partneri şair-yazar Metin Celal'e Twitter'dan teşekkür etti. Bence de hak etti, bu kadirşinaslığı takdir etmiyor değilim.

Ama neden aynı kadirşinaslık AK Partili Ali İhsan Yavuz'dan esirgeniyor, ona da ağdalı bir teşekkür yok mu? Affedilmez bir ihmalkarlık!...

Anlatamıyorum'un bu sürpriz yükselişinde "Hiçbir şey olmadıysa bile mutlaka bir şeyler oldu, bakın ben başka bir şey söylüyorum" siyasetinin etkisi nasıl inkar edilebilir?

Ali İhsan Bey'in paraladığı o yalın lügatin edebi sonuçlarından biriyle karşı karşıya olduğumuzu kabul edelim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 2.306 Okunma Yeni Anayasa neyi değiştirir? 25 Nisan 2024 | 554 Okunma Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 1.340 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 169 Okunma Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 2.175 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar