Özal’a kazandırmayan propaganda

‘Belediyeleri teröre teslim etmeyin’ taktiği kazandırsa, rahmetli Turgut Özal’a kazandırırdı. 1989 yerel seçimlerinde, ‘oyunuzu ben alamazsam öcü alır’ korkutmacasının en nadide örneklerinden birini sergilemişti....

Ne ki işe yaramadı.

Şu kupürlere bakın...

12 Eylül öncesi kanlı sokak çatışmalarını hatırlatarak “Belediyeleri anarşiye teslim etmeyin” diyor birinde Özal.

Muhalefet adayları kazanırsa merkezi hükümetten yardımların kesileceği ile göz korkutuyor bir diğerinde. Başbakan “Özal’dan tehdit” başlığıyla yansıtılmış.

Bir başka gazete de “ANAP’a oy vermezseniz başınıza felaket gelir” cümlesiyle üst başlığa koymuş seçmene çekilen resti. “Özal yine korku saldı” başlığıyla duyuruyor.

Bir haberde de Özal’ın “Yanlış yaparsanız 5 tane Özal gelse de sizi kurtaramaz” şeklindeki sözleri öne çıkarılıyor. “Özal yine anarşiyi kullandı” başlığıyla görülmüş.

Rakiple siyasi mücadelesini anarşiyle mücadele havasına sokmak için ne lazımsa söylüyor Özal, her şeyi deniyor o seçimlerde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yaşasın yeni Gavs! 04 Mayıs 2024 | 3.405 Okunma CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı? 03 Mayıs 2024 | 1.072 Okunma Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 1.536 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 736 Okunma Büyüklenme rüyasından uyanamayanlar 30 Nisan 2024 | 915 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar