Odadaki maskeli dolandırıcı

Z kuşağı bilmez; 90'larda Selçuk Parsadan diye bir dolandırıcı türemişti. Oyuncu Perihan Savaş’ın adını kullanarak dönemin Cumhurbaşkanı Demirel’i bile işletmişti.Asıl...

Z kuşağı bilmez; 90'larda Selçuk Parsadan diye bir dolandırıcı türemişti. Oyuncu Perihan Savaş’ın adını kullanarak dönemin Cumhurbaşkanı Demirel’i bile işletmişti.

Asıl ününüyse örtülü ödenek vurgunuyla kazandı.

1995'ti, telefonda emekli Orgeneral Necdet Öztorun’un sesini taklit ederek Başbakan Çiller'i aramıştı. 'Kemalistler Derneği' için, örtülü ödenekten 5 buçuk milyar lira kopardı. Seçimde Çiller'e subaylardan oy toplamayı vaat etmişti, sonradan anlattı.

Bu da sonu oldu. Yakalandı, hapse girdi, Rahşan Affı'yla erkenden çıktı. Onu çıkaran, 'infaz ertleme' düzenlemesiydi. Bugün infaz indirimiyle çıkanlar gibi.

Parsadan'ın benzerine Fransa'da rastlanacaktı. Gilbert Chikli isminde, bir Fransız-İsrail çifte vatandaşıydı.

Chikli, Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian’ın maskesini takarak kurbanlarını görüntülü aradı. Teröristlerin elindeki Fransız vatandaşını kurtarmak için yardım istedi. 'Fransız devleti fidye ödeyemez ama size borcunu da unutmaz' teraneleriyle bir servet topladı. 80 milyon avro çarptığı hesap ediliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne yumuşamalar gördük siyasette 07 Mayıs 2024 | 1.142 Okunma Yaşasın yeni Gavs! 04 Mayıs 2024 | 3.542 Okunma CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı? 03 Mayıs 2024 | 1.085 Okunma Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 1.537 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 737 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar