İktidarın Molla Kasım'ı Hüda Par

Yunus Emre'nin Molla Kasım'ı, şekilciydi. Metafordan manaya geçemeyen, onun şiirini düz ve yüzeysel okuyup şeriata aykırı, diye de suya, ateşe atan kimseydi."Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme/...

Yunus Emre'nin Molla Kasım'ı, şekilciydi. Metafordan manaya geçemeyen, onun şiirini düz ve yüzeysel okuyup şeriata aykırı, diye de suya, ateşe atan kimseydi.

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme/ Seni sîgaya çeken bir Molla Kasım gelir" dizelerinde yerilen sansürcü tiplemesi bu. Sufi şiirinden anlamayan, tekke edebiyatına düşman, dar kafalı bir ham softa ve kaba yobaz.

Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu da iktidar için bir çeşit Molla Kasım işlevi görüyor. Fakat tersinden.

İktidar ortaklarının sığ, birbirini çürüten, hamasi propagandaları için bir gerçeklik ve tutarlılık testi gibi.

Yapıcıoğlu, ittifaklarının gerçek durumunu yansıtmayan ucuz, tutarsız hamasi söylemleri bir çıkışta yırtıp çöpe atıyor. Eğip bükmeden, ikili konuşmadan.

Fikirlerine katılın katılmayın; takdiri hak eden ve siyasette nadir rastlanan bir dürüstlük bu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’nin kıvrak zekâlı abilerle imtihanı 27 Nisan 2024 | 1.990 Okunma Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 3.303 Okunma Yeni Anayasa neyi değiştirir? 25 Nisan 2024 | 571 Okunma Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 1.348 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 171 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar