Dolar seçime kadar dayanır mı?

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki'nin bugünkü (08.12.2022)''Dolar seçime kadar dayanır mı?'' başlıklı yazısı.

Başlıktaki uğursuz soruyu sorduran ekonomik şahlanışa yine nasıl geçtik? Buyurun size, iktidarın dilinden yorumsuz hikayesi.

Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan:

“Türkiye artık dünyada büyüyen ülkeler sıralamasında ilk 3, ilk 5’te yerini alıyor.”

30 Kasım’da, Bakan Nebati:

“Öngördüğümüz şekilde yılı yüzde 5 civarı büyümeyle kapatarak, bu yıl da en güçlü büyüyen ülkelerden biri olacağız.”

Yine Nebati, bu kez 14 Ocak’ta:

“İddialı bir şey söylüyorum, büyümeyle ilgili ben iyi bekliyorum. Türkiye’yi kendi halinde bıraksanız bile yüzde 5 büyür.”

Önceki gün Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu:

“Dünyada 2022 yılının başından bugüne rezervi artan tek merkez bankası, TCMB.”

Bu ekonomik mucize nasıl gerçekleşti derseniz; 9 Eylül’de Erdoğan:

“Merkez Bankamızda dikkat ederseniz bir defa rezerv yükselmeye başladı. Şu anda birçok dost ülke, gerekli desteklerini sağ olsun veriyorlar. Onlardan borçlanmamız, Merkez Bankası olarak güçlenmemize neden oluyor. İnşallah bunu başarmak suretiyle de dövizdeki bu sıkıntıyı aşmış olacağız.”

Önceki gün de Erdoğan:

“Türkiye olarak bizim raflarımız boş değil ama Avrupa’da boş... Krizlere sürüklenmeye çalışılan Türkiye, bırakın diz çökmeyi yeni bir şahlanış içine girdi.”

Öyleyse kendilerine bile hayırları yokken Avrupa’dan gelecek paralarda gözümüz, bir umudumuz kalmamıştır herhalde; 9 Eylül’de yine Erdoğan anlatmıştı:

“Şu anda gerek Avrupa’dan gerek dünyanın değişik yerlerinden Türkiye’de yatırım için (ve paralarını park etmek için) kapımızı çalanlar var...”

Önceki gün Erdoğan:

“Bir yıl önce kur dengesizliği ile zirveye çıkan hadiseler, iktisat kurallarıyla izah edilemez; velev ki kimi noktalarda bizim eksiklerimiz olsa bile hiçbirinin böyle sonuç vermesi mümkün değil.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 140 Okunma Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 2.171 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 922 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 604 Okunma Istakoz davasının şifreleri 17 Nisan 2024 | 3.629 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar