Din, Kürtçe, haber ve hakarette tekelciliğe doğru

Diyanet, mahkemeye başvurdu; ilahiyatçı İhsan Eliaçık'ın Kur'an meali ve tefsirini toplatma kararı aldırdı. 'Dinen sakıncalı' diye.Necip Fazıl'ın "Son Devrin Din Mazlumları" kitabıyla büyüyenler, ne diyor...

Diyanet, mahkemeye başvurdu; ilahiyatçı İhsan Eliaçık'ın Kur'an meali ve tefsirini toplatma kararı aldırdı. 'Dinen sakıncalı' diye.

Necip Fazıl'ın "Son Devrin Din Mazlumları" kitabıyla büyüyenler, ne diyor bu gerekçeye? Ne hissediyorlar?

Diyanet, din üzerinde yorum tekeli kurmuş demek. Diyanet'in yanlış bulduğu, katılmadığı her din yorumu, yasaklanacak yani.

Bunu savunanlar, devletin geçmişteki dinî baskılarından şikayet ediyor bir de. Kendi doğrusunu, devlet gücüyle başkalarına dayatmak bakımından dünle bugünün farkı ne peki?

Her zaman, her yerde geçerli tek bir doğru din yorumu, dinler tarihinde yok. Peygamber sonrası hiç olmadı. Hemen başlıyor farklılaşmalar.

Gücü ele geçiren, farklı yorumları sakıncalı ilan edip din, Allah, kitap adına bastırmaya girişiyor, hayat hakkı tanımıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yaşasın yeni Gavs! 04 Mayıs 2024 | 3.405 Okunma CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı? 03 Mayıs 2024 | 1.072 Okunma Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 1.536 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 736 Okunma Büyüklenme rüyasından uyanamayanlar 30 Nisan 2024 | 915 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar