Dezenformasyonla mücadeleye gelin

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki’nin bugünkü (22.04.2022)''Dezenformasyonla mücadeleye gelin’’ başlıklı yazısı.

AK Parti, bir dezenformasyonla mücadele yasası hazırlıyor, eli kulağında.

Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, düzenlemenin amacını birkaç gün önce anlatmıştı.

Amaç, muhalefeti susturmak kesinlikle değildi. Aslında muhalefeti de yanıltıcı ve yönlendirici algı operasyonlarından koruyacaklardı.

Sahte hesapları, yalan haberleri, karalama siyasetini, nefret suçlarını, hedef göstermeleri, manipülasyonları ortadan kaldıracaklardı, o kadar.

Bu yasayla sosyal medyada gerçeği ve kullanıcıların gerçek kimliklerini ortaya çıkaracaklardı.

Kim istemez!

Daha yeni trol tacizine uğramıştı, Meclis Başkanı Şentop’un da buna çok sevineceğinden emindim, sabırsızlıkla bekliyor sanmıştım.

“İç operasyon” demişti, bu konuyu kapatmayacaktı. Fakat nasıl olduysa akşamına kapandı.

Krizi tatlıya bağladıklarını da saldırgan trol, bizzat duyurdu.

Cumhur Frankfurt adlı trolbaşı, Şentop’u arayıp özür dilemiş, kendisine sataşmak için kimseden emir almadığını da eklemiş, o da büyüklük gösterip özrünü kabul etmiş.

Kol kırılmış, yen içinde kalmış yani.

Oysa Şentop, kendisine saldıran trolün sahibini herkesin bildiğini, yine de “vekil arkadaşlar”ın “sahibi ile görüş’ önerisini reddettiğini söylemişti.

Kendi aralarında konuşup kapatmayı doğru bulmuyordu. Siyaset şeffaf ve dürüstçe yapılmalıydı, gizli kapaklı değil. Hile ve numaralara karşıydı.

Anlaşılıyordu ki; AK Parti’de ayrı trol örgütlenmeleri bulunuyordu, çetelere ayrılıyorlardı, sahipsiz olan yoktu, iç hesaplaşmaları vardı ve her tetikçi sahibiyle tanınıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 2.556 Okunma Yeni Anayasa neyi değiştirir? 25 Nisan 2024 | 562 Okunma Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 1.340 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 169 Okunma Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 2.175 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar