Deprem yasasından Kanal İstanbul çıkmasın da

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, depreme hazırlık için İstanbul'a özel bir yasa yapacaklarını açıkladı. Erken bitirirlerse Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırabilirlermiş. O...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, depreme hazırlık için İstanbul'a özel bir yasa yapacaklarını açıkladı. Erken bitirirlerse Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırabilirlermiş. O kadar acilmiş, tatildeki Meclis'in açılmasını bekleyemezmiş.

Bu hassasiyet ve hız karşısında duygulanmamak elde değil. Fakat işkillendiriyor da...

Özhaseki; Kanal İstanbul civarında belirledikleri rezerv alanlardan söz ediyor. Buraları, depremzedeler veya depremde ilk yıkılabilecek konut sahipleri için ayırmayı planlıyorlarmış.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Erdoğan'ın Körfez turu için bir Kanal İstanbul dosyası çalışmıştı. Suud, Katar ve Emirlikler'e sunulacaktı.

Sonuç ne oldu, görücüye çıkarılan varlıklarımız arasında mı? Bilmiyoruz.

Ancak Körfez turunun hemen öncesinde dikkat çekici bir gelişme yaşanmıştı. Bakan Özhaseki, İBB Başkanı İmamoğlu'yla fotoğraf vermiş ve İstanbul'u depreme birlikte hazırlamak için anlaştıklarını duyurmuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne yumuşamalar gördük siyasette 07 Mayıs 2024 | 842 Okunma Yaşasın yeni Gavs! 04 Mayıs 2024 | 3.477 Okunma CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı? 03 Mayıs 2024 | 1.085 Okunma Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 1.537 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 737 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar