Dedektif X Bir'in Lozan uydurmaları

Lozan, Türkiye'nin kurucu antlaşması. Ezanlarımız susmamış, bayraklarımız inmemişse Lozan'da barışla sonuçlanan Kurtuluş Savaşı'na borçluyuz.Borç batağındaki Osmanlı maliyesi...

Lozan, Türkiye'nin kurucu antlaşması. Ezanlarımız susmamış, bayraklarımız inmemişse Lozan'da barışla sonuçlanan Kurtuluş Savaşı'na borçluyuz.

Borç batağındaki Osmanlı maliyesi, Abdülhamid zamanında dış güç ve tefeci vesayeti altına sokulmuştu. İşte o Düyun-u Umumiye'den ekonomik bağımsızlığımızı da Lozan'la kazandık.

Ama Lozan'ı ihanet, Milli Mücadele kahramanlarınıysa hain gibi anlatan palavracılar ve inananları hep oldu. Yunan kazansa daha iyiymiş, ekonomik bağımsızlığımızı Lozan ve Cumhuriyet'le kaybetmişiz sanacak kadar.

Hem karşıtlarını Yunan, Bizans çocuğu olmakla suçlama hakkını kendilerinde gördüler... Hem de "keşke Yunan galip gelseydi" diyen fesli tarihçinin peşinden gitmeye devam ettiler.

Lozan Antlaşması engeldiyse 80 yıldır nasıl bor madeni ve petrol çıkarıp işleyebiliyoruz?

Minarelerinden ezan okunup içinde namaz kılınabilen Ayasofya, üste nasıl bir de camiye çevrilebildi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne yumuşamalar gördük siyasette 07 Mayıs 2024 | 169 Okunma Yaşasın yeni Gavs! 04 Mayıs 2024 | 3.435 Okunma CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı? 03 Mayıs 2024 | 1.083 Okunma Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 1.537 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 737 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar