Çünkü Feshane çok güzel olmuştu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Artİstanbul Fesane'deki sergiye soruşturma açmış. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği suçlamasıyla.İBB'den, sergiyle ilgili yetkililerin isimleri...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Artİstanbul Fesane'deki sergiye soruşturma açmış. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği suçlamasıyla.

İBB'den, sergiyle ilgili yetkililerin isimleri istenmiş. Öyle ortaya çıktı.

Feshane'deki sergiye neden saldırılıyordu? Kutsala hakaret, sapkınlığı özendirme suçlamasının aslı astarı var mıydı? Gidip yerinde görerek 15 Temmuz'da yazmıştım.

Bulduğum cevap şuydu; çünkü Haliç kıyısındaki bakımsız Feshane, restore edilerek Artİstanbul diye çok güzel bir kültür-sanat mekânına dönüştürülmüştü.

Sergideki hangi eserler bahane edilerek fiziki saldırılara uğruyordu? Bakınca asıl neden olmadığını anlıyordunuz.

Gönül Nuhoğlu'nun keçi heykelleri devrilmiş, biri kırılmıştı. Keçi görünce kaçımızın aklına satanizm ve Tapınak Şövalyeleri gelirdi ki halk, dinine saldırılıyor zannıyla tahrik olsun.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne yumuşamalar gördük siyasette 07 Mayıs 2024 | 281 Okunma Yaşasın yeni Gavs! 04 Mayıs 2024 | 3.441 Okunma CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı? 03 Mayıs 2024 | 1.083 Okunma Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 1.537 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 737 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar