Nekbe’nin 71. yıldönümü

15 Mayıs 1948 Filistin topraklarında “İsrail” adında bir işgal devletinin resmen kurulduğu tarihtir...

Filistinliler bu olayı Nekbe (Büyük Felaket) olarak adlandırıyor ve yıldönümünü anarak işgal gerçeğini dünyaya tanıtmaya çalışıyorlar. İşgal devleti ise kuruluş yıldönümü olarak kutluyor.

Siyonist işgal devletinin kuruluşu sadece Filistinliler açısından değil tüm İslâm âlemi hatta insanlık açısından bir felakettir. 

Burada öncelikle vurgulanması gereken husus Nekbe ile kastedilenin Siyonist işgal devletinin ilk kuruluşu olduğudur. Bu da Filistin halkının Siyonist işgali esastan ve kuruluşundan itibaren reddettiği anlamına gelir.

İsrail’in kuruluşunun büyük felaket olarak adlandırılmasının sebebi bu olayın bir halkın toprağından, yurdundan, ülkesinden çıkarılmasına sebep olmasıdır. Yani siyonist devletin kurulması, dünyanın değişik ülkelerinde olduğu gibi bir halkın bağımsızlığını ilan etmesi anlamına gelmiyor. Bu sebeple siyonist işgal devletinin kuruluşundan, “istiklal, bağımsızlık” olarak söz edilemiyor. Sadece siyonist terör örgütlerinin resmiyette “devlet” sıfatı kazanmalarıdır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 11 Okunma Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 224 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 245 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar