Küresel emperyalizmin “terör” çifte standardı

Bir tarafta PKK diğer tarafta PYD adı kullanıyorlar. Sonra politik alanda kendilerine yer açabilmek için bir sivil bir de askerî kanat oluşturmuş görünerek YPG dedikleri yapı oluşturuyorlar. Hepsinin tek merkezden...

Bir tarafta PKK diğer tarafta PYD adı kullanıyorlar. Sonra politik alanda kendilerine yer açabilmek için bir sivil bir de askerî kanat oluşturmuş görünerek YPG dedikleri yapı oluşturuyorlar. Hepsinin tek merkezden yönetildiği ve aynı amaca hizmet ettikleri kendileri tarafından da itiraf edilen bir gerçektir.

Fakat ne kadar ilginçtir ki küresel emperyalizm birini diğerinden ayrı tutuyor. Böyle bir ayrıştırmaya ihtiyaç duymasının sebebi ise silahlandırma konusunda kendisine kapı açması.

ABD yönetimi, PYD’nin askeri kanadı durumundaki YPG’nin IŞİD’e karşı savaştığını iddia etti ve o yüzden Türkiye’de gerçekleştirdiği muhtelif terör eylemlerine rağmen bu örgüte desteğini çekmedi ve örgütün militanlarını askeri yönden eğitmeye devam etti. Bu konuda sergilediği tutum terör konusundaki çifte standartçılığını açığa çıkardığı gibi gerçekte terörün arkasında durduğunun ve ona destek verdiğinin ispatıdır. Terörü böyle açıktan desteklemesi de kendi çıkarlarıyla ilgili politikaları uygulamadaki arsızlığını gösteriyor.

ABD yönetimi, PYD’nin askeri kanadı durumundaki YPG’nin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 11 Okunma Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 224 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 245 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar