Batının İran’la “nükleer” pazarlığı bitmedi

Dünya gündeminin, Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginliğe kilitlendiği ve tehlikeli savaş rüzgârlarının estirildiği bu günlerde, dünyadaki diğer gelişmeler genellikle gölgede kalıyor. Ancak her ne kadar...

Dünya gündeminin, Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginliğe kilitlendiği ve tehlikeli savaş rüzgârlarının estirildiği bu günlerde, dünyadaki diğer gelişmeler genellikle gölgede kalıyor. Ancak her ne kadar gölgede kalsa da bir şekilde devam ediyor. 

Gölgede kalan gelişmelerden biri de Viyana’da sürdürülen, ancak henüz neticeye ulaşmayan İran’la nükleer teknolojinin kullanımı konusunda 2015’te imzalanmış anlaşmanın yeniden hayata geçirilmesiyle ilgili pazarlık. 

İran Dış İşleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade bu konuda yaptığı son açıklamada görüşmelerde önemli ilerlemeler kaydedildiğini ve anlaşmaya çok yaklaşıldığını iddia etti. 

Hatibzade, İran heyetinin Viyana’daki görüşmelerde, beklemede olan meselelerle ilgili tekliflerini sunduğunu, anlaşmaya ve BM’nin 2231 nolu kararına aykırı bütün yaptırımların kaldırılması gerektiğini, kendilerinin de bunun peşinde olduklarını belirtti. 

Hatibzade, görüşmelerde önemli bir ilerleme kaydedildiğini, karşı tarafın beklemede olan konularla...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Refah’a saldırıda ABD’nin taktiği 10 Mayıs 2024 | 179 Okunma İşgal rejiminin stratejisi ve Refah 09 Mayıs 2024 | 87 Okunma Isam El-Attar’ın ardından! 04 Mayıs 2024 | 664 Okunma Kudüs şehidimize selamlar! 03 Mayıs 2024 | 237 Okunma Vicdanların başkaldırısında yerimizi almalıyız 02 Mayıs 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar