Ne idiniz ne oldunuz?

Pensilvanya’ya gitmiş, oradaki dua ortamını yaşamış, onu da yazılarıma yansıtmıştım. Yakınlarımdan biliyorum, “Cemaat”in “Cemaat” olduğu dönemde, hayatlarında seher...

Pensilvanya’ya gitmiş, oradaki dua ortamını yaşamış, onu da yazılarıma yansıtmıştım.

Yakınlarımdan biliyorum, “Cemaat”in “Cemaat” olduğu dönemde, hayatlarında seher vakti uyanışları ve dualar, dualar vardı.

Fethullah Gülen’in bir yazısında “Nam-ı celili Muhammedinin kıtalar ötesine taşınması”nı, bir yazımda heyecanla değerlendirmiştim.

Ben o zaman, aşurelerle, iftarlarla dünyanın farklı iklimlerinde “tebliğ coşkusu” aramıştım.  

O dönemler, “Cemaatin” gerçekten de o olduğunu düşünüyorum.

Sonra bir metamorfoz (başkalaşım) yaşandı. Bana denebilir ki, ama o başkalaşımı başkaları da yaşadı, onları neden yazmıyorsun? Onları da yazıyorum, onlar da yazılmalı, tahlil edilmeli, ama onlardan kastedilen siyasi kadrolar ise bir siyasi kadronun başkalaşımı ayrı anlam ifade ediyor, bir “Cemaat”in başkalaşımı ayrı. Siyaset bir şekilde ikame edilebilir, ama yılların emeği verilen bir “Cemaat yapılanması”nın başkalaşımı, son derece dramatiktir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani- Ak Parti’nin misyon kaybı 19 Mayıs 2024 | 1.139 Okunma Bundan bir “Beka sorunu” çıkar! 17 Mayıs 2024 | 2.892 Okunma Ankara hercümerci - Beştepe Bahçeli gibi mi okudu? 16 Mayıs 2024 | 2.594 Okunma Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 888 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 794 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar