Mızrak çuvala sığmıyor

Evet Sayın Demirtaş, tamam “Ağrı’da sahte bir kurgu operasyon vardı ve orada mümkün olduğunca fazla cenaze çıkarmaya çalıştılar” diyorsunuz ama, bir de mızrağı çuvala...

Evet Sayın Demirtaş, tamam “Ağrı’da sahte bir kurgu operasyon vardı ve orada mümkün olduğunca fazla cenaze çıkarmaya çalıştılar” diyorsunuz ama, bir de mızrağı çuvala sağdırabilseniz, derim ben size. Çünkü sığmıyor.

Bir kere siz, konuşmanızda defalarca “çatışma bölgesi” ifadesi kullanıyorsunuz. Kim çatışıyor Allah aşkına? “Yaralı askerleri halk kurtardı” diyorsunuz, kim yaraladı askerleri Allah aşkına?

HDP’nin propaganda alanında silahlı militanların ne işi var Allah aşkına?

Mızrak ne biliyor musunuz? Mızrak, silahlı gruplarla HDP siyasetinin iç içe olması.

Güvenlik kuvvetlerinin operasyonu, bu iç içeliği deşifre etmiş bulunuyor, hem de silahlı yapıların hala saatlerce dişe diş silahlı çatışmaya girebilecekleri gerçeğini gözler önüne sererek...

Hükümet uğraştı durdu. Seçimler öncesinde İmralı’dan bir silahları bırakma çağrısı gelsin, Kandil kongreyi toplasın, İmralı’nın çağrısını hayata geçirsin... Seçimler huzur içinde geçsin.

Yok, olmadı. İmralı ağzını eğdi büktü, Kandil oradaki gedikten yararlanıp ayak sürüdü ve HDP her zamanki top çevirme oyununu oynadı. Sonuç: Silahlı yapılar ülke içinde serseri mayın rolünü icra edecek biçimde mevcudiyetini korudu.

Söyleyeyim: Hükümet, çözüm süreci hatırına maalesef, operasyonlara ara vererek silahlı yapının varlığına ses çıkarmadı. Örgüt hem silahlı varlığını korudu hem de, sanki hep var olacakmış gibi bir izlenim oluşturarak halk üzerindeki etkinliğini sürdürmeye çalıştı.

Ve işte seçim sath-ı mailine girildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani- Ak Parti’nin misyon kaybı 19 Mayıs 2024 | 1.133 Okunma Bundan bir “Beka sorunu” çıkar! 17 Mayıs 2024 | 2.892 Okunma Ankara hercümerci - Beştepe Bahçeli gibi mi okudu? 16 Mayıs 2024 | 2.594 Okunma Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 888 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 794 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar