Listeler: Türkiye’yi kapsamak

Listeler, listeler, listeler...Partilerin liste düzenlerken en çok “Türkiye’yi kapsamak” gibi bir iradeyle yola çıktığı düşünülebilir. Böyledir çünkü, o kapsayıcılık ne...

Listeler, listeler, listeler...
Partilerin liste düzenlerken en çok “Türkiye’yi kapsamak” gibi bir iradeyle yola çıktığı düşünülebilir. Böyledir çünkü, o kapsayıcılık ne ölçüde başardılırsa, o kadar toplumsal karşılık oluşturulacaktır.

Partilere baktığımızda bu noktada en büyük başarıyı Ak Parti’nin gösterdiği, bunun karşılığı olarak da en yüksek temsile ulaştığı söylenebilir.

Buna rağmen Ak Parti’nin de, toplumsal temsilde problemli alanlarının bulunduğu bir gerçektir. Mesela Alevi toplum alanına ulaşımı sınırlı kalmıştır. Benzeri şekilde Batılılaşmış toplum alanlarında karşılığı sınırlıdır. Yüzde 50 civarında oyu vardır, buna mukabil yüzde 50’lik bir mesafe de söz konusudur. Buna rağmen, diğer partilerin oy alanlarında “ikinci parti tercihi” söz konusu olduğunda, değişik saiklerle Ak Parti’ye yöneliş ihtimali devreye girdiği için gene de Ak Parti açısından temsiliyetin yüzde 50’nin de üstüne çıkmasından söz edilebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani- Ak Parti’nin misyon kaybı 19 Mayıs 2024 | 1.146 Okunma Bundan bir “Beka sorunu” çıkar! 17 Mayıs 2024 | 2.892 Okunma Ankara hercümerci - Beştepe Bahçeli gibi mi okudu? 16 Mayıs 2024 | 2.594 Okunma Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 888 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 794 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar