İyi ki Cumhurbaşkanı konuştu

İyi ki sayın Cumhurbaşkanı “At izi it izi” metaforu ile, ve sayın Başbakan “Kılı kırk yarın” çağrısı ile “mağduriyetler oluşabileceği” ihtimalini...

İyi ki sayın Cumhurbaşkanı “At izi it izi” metaforu ile, ve sayın Başbakan “Kılı kırk yarın” çağrısı ile “mağduriyetler oluşabileceği” ihtimalini önemsediklerini ifade ettiler. Bu, medyadaki birçok arkadaşın adeta özgürce yazı yazmasının yolunu açtı, birçok Ak Partili milletvekilini özgürleştirdi. Hoş, bir kısım arkadaşımız, Cumhurbaşkanı’nın sözünü bile birkaç gün sansürlemeyi tercih edebildi, ki bunun adı kraldan fazla kralcılık olmalıdır.

Belli ki mağduriyetler var.

Belli ki bu mağduriyetler Ak Parti’nin tabanıdır veya akraba ya da geçişli alanlardır.

Sayın Cumhurbaşkanı deyim yerinde ise can yangını ile başından beri “FETÖ yapılanması” ile etkin bir mücadeleyi sürdürmekte, devleti de bu mücadeleye yönlendirmektedir.

Bu yapının en sonunda darbe gibi bir cinayete kalkışması, devlet bünyesindeki “Paralel yapılanma”ya karşı her türlü mücadeleyi haklı kılmaktadır.

Sorun ya da mağduriyetler, paralel alanının belirlenmesinde ortaya çıkmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanı 17-25 Aralık’ı milad olarak görmekte, ondan sonraki dönemde 15-16 kriter içine giren herkesin mücadele hedefi olarak görülmesini istemektedir.   

Burada sorun, bir, 17-25 Aralık’ın tanımlanmasında, iki, bundan sonraki iltisakların FETÖ’ye dahil olma anlamına gelip gelmediğini tayinde yatmaktadır.

Şunu biliyoruz:

17-25 Aralık’ın “yolsuzluk operasyonu” değil de bir “darbe girişimi” olduğu kanaati, çok uzun süre, Ak Parti bünyesinde bile netleşmiş bir kanaat değildir. Özellikle dört bakanla ilgili kanaatler netleşmemiştir.

İkinci olarak;

Bu tarihten sonraki “İltisaklar”ın hangisi Terör Örgütü anlamına (FETÖ) ile bağlantıyı ortaya koymaktadır? Bu yapının silaha başvurabileceği konusunda insanların bir çoğunun gözünün 15 Temmuz’da açıldığını düşünüyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 61 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 3.956 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.328 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 764 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar