İki cenahtan vicdan çağrısı

Farklı toplumsal damarlardan gelen 6 siyasi partinin bir masa etrafında “Türkiye için” buluşması, muhalefet olarak ne yapacaklarından bağımsız olarak, önemlidir diye düşünüyorum. “Helalleşme”...

Farklı toplumsal damarlardan gelen 6 siyasi partinin bir masa etrafında “Türkiye için” buluşması, muhalefet olarak ne yapacaklarından bağımsız olarak, önemlidir diye düşünüyorum. “Helalleşme” gündeminin de önemli olduğu kanaatindeyim. Zorluklar olduğu herkesin malumu. Ama Türkiye’nin böyle bir iletişime – yakınlaşmaya, birlikte çözüm aramaya olan ihtiyacı da görmezden gelinemez.

Fay hatları!” diyoruz ya, çok derinleşti çünkü. Siyasetin fay hatları üzerinden yapılıyor olması da, daha kötüye gidileceğinin işareti. Birbirimizi dinlemiyoruz, anlamıyoruz, sadece “Vur” çığlıkları duyuluyor.

Süreç içinde anlamlı, önemli iki yazı çıktı, iki cenahtan. İki önemli kalemden. Birisi sosyalist çizgiden gelen Oya Baydar’a (t24, 10 Şubat) diğeri islâmi cenahın önemli ismi Yasin Aktay’a (Yeni Şafak, 12 şubat) ait.

Her iki yazı da kendi cenahlarının...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.682 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.973 Okunma Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.137 Okunma Zirvedeki görüşmenin psikolojisi 28 Nisan 2024 | 507 Okunma Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.505 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar