Erdoğan’ın yüklü siyasi gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü Cumhurbaşkanlığı döneminde, siyasetin geleceğine yönelik birçok hesabı bir arada değerlendirdiği izlenimi rahatça...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü Cumhurbaşkanlığı döneminde, siyasetin geleceğine yönelik birçok hesabı bir arada değerlendirdiği izlenimi rahatça edinilebiliyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine gidilirken çok savunduğu yüzde 50 artı 1 hesabı şimdi niye bizzat kendisi tarafından ve “Kimin eli kimin cebinde…” aşağılaması ile gündem yapıldı?

Mahalli seçimler var önümüzde ve İstanbul’u - Ankara’yı almak, kendisi için nerede ise Cumhurbaşkanlığı seçimi kadar büyük önem taşıyor.

Gazze gündemi var çok sıcak… Bunun mahalli seçimler öncesine gelmesi, geçmiş İstanbul seçiminde “Sisi mi Binali mi?” soruları, ya da “İstanbul düşerse Kudüs düşer” söylemi hatırlanırsa, denklemin bir tarafına “Hamas’ı terörist olarak tanımlayanlar mı?” sorusunun konulacağını tahmin etmek zor değil.

Evet, birçok hesap bir arada…

Siyaset örgüsü böyle kuruluyor… Siyasette stratejik planlama böyle yapılıyor…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.500 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.946 Okunma Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.128 Okunma Zirvedeki görüşmenin psikolojisi 28 Nisan 2024 | 507 Okunma Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.505 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar