Erdoğan-Türkiye -Ümmet

"Erdoğan olursa Türkiye olacak, Türkiye olursa ümmet olacak. Dünya böyle bir kırılma noktasında. 14 Mayıs seçimlerinde bunun kararı verilecek.” Bu, dolaşımdaki bir tweetin özeti. “Türkiye –...

"Erdoğan olursa Türkiye olacak, Türkiye olursa ümmet olacak. Dünya böyle bir kırılma noktasında. 14 Mayıs seçimlerinde bunun kararı verilecek.”

Bu, dolaşımdaki bir tweetin özeti. “Türkiye – Ümmet” bağlantısını önemli bulan kitleleri, bunun ancak Tayyip Erdoğan ile gerçekleşeceğine ikna etme çabası.

Böyle bir mesajın geçim derdi ile boğuşan geniş halk kitlelerinde bir karşılığının olduğunu sanmıyorum. Bu mesajın alıcıları, “Ümmetin kurtuluşu” ve bunda “Türkiye’nin rolü” gibi konuları “Dâvâ” diye benimseyen daha özel kesimlerdir. Nitekim ben burada “Ümmet nasıl ayağa kalkar?” başlıklı bir yazı yazdığımda “Geç sayın yazar bunları, ümmet mi var ortada…” gibi tepkiler veren okuyucularım olmuştu.

“Erdoğan – Türkiye – Ümmet” denklemini dolaşıma sokan arkadaşlar, tam da aynı hassasiyet içinde bulunan insanların “Erdoğan’a mesafeli hale geldiğini” görme kaygısı ile hareket ediyorlar. Bir tür “yeniden ikna” çabası bu.

Oysa bu hassasiyeti taşıyan insanlar zaten belli bir bilinç...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 91 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 4.016 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.346 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 764 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar