Can sıkıcı sorular

Bazı sorular geliyor aklıma. Biraz can sıkıcı. Üzerinde düşünülmesi için paylaşmak istiyorum.-İsrail’in Mısır tarafından Hamas’ın saldırısından iki – üç gün...

Bazı sorular geliyor aklıma. Biraz can sıkıcı. Üzerinde düşünülmesi için paylaşmak istiyorum.

-İsrail’in Mısır tarafından Hamas’ın saldırısından iki – üç gün önce “Gazze’den alışılmamış müthiş bir saldırı geleceği” noktasında uyarıldığı iddia ediliyor. Bu doğru mu?

-Amerikalılar da, Hamas’ın saldırısından önce Mısır uyarısının kendilerine ulaştığını ifade ediyorlar. Buna rağmen İsrail’in saldırıda gafil avlandığı bilgisine itibar etmek gerekiyor mu?

-Peki İsrail, böyle bir bilgiye sahipse, Mossad’ın bu ölçüde madara edilmesine, Demir kubbe’nin etkisiz kaldığı algısına ve tabii Hamas saldırısı ile daha ilk planda 1000’i aşkın İsraillinin ölmesine nasıl razı olabildi, olabilir?

-Acaba İsrail, ardından Hamas’ı bitirmek, Gazze’yi haritadan silmek için gerekçe üretmek amacıyla böyle bir sürecin başlamasına göz yummuş olabilir mi?

-Acaba Hamas, İsrail’in bir biçimde bu hazırlığı haber almış olabileceği ihtimalini hiç dikkate almamış mıdır?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.655 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.966 Okunma Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.136 Okunma Zirvedeki görüşmenin psikolojisi 28 Nisan 2024 | 507 Okunma Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.505 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar