Bir dakka bir dakka!

Karar Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren'in bugünkü (11.03.2022)''Bir dakka bir dakka!'' başlıklı yazısı.

Oolay “One minute!” olarak biliniyor ama ben sanki Türkçe “Bir dakka, bir dakka!” şeklindeki ifadenin, yapılan itirazı daha iyi anlattığını düşünüyorum.

Evet, öyle seslenmişti Başbakan Erdoğan Davos’ta, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e karşı.

Ardından gelen cümleler çok daha yakıcıydı: “Siz kadınları ve çocukları öldürmeyi iyi bilirsiniz!” Şimon Peres ki, dünyada “saygın” diye bilinen İsrail politikacılarındandı.

Tabii ki müthiş bir olaydı.

Filistin’deki, Gazze’deki İsrail kıyımına karşı bir Türkiye isyanıydı bu. Tayyip Erdoğan isyanıydı.

Tayyip Erdoğan’ın “Filistin hassasiyeti” üzerine ne denebilir ki? BM Genel Kurulu’nda Filistin topraklarının gün gün nasıl Yahudileştirildiğini harita üzerinden dünyaya anlatan da oydu.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Mavi Marmara’ya yönelik İsrail hunharlığının ardından kesilen Türkiye – İsrail ilişkilerini canlandırmak için Türkiye’ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın misafiri oldu.

İkili görüşmeden sonra yapılan basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, masaya “Filistin hassasiyeti”ni getirdiğini açıkladı. İsrail Cumhurbaşkanı’nın ziyaretinin “Filistin nereye gitti?” tarzında bir sorgulamaya zemin hazırlayacağını düşünmemiş olamazdı. O yüzden de, konuşmasının ilk satırları arasına girdi “Filistin hassasiyeti.” Ben, sayın Cumhurbaşkanı’nın bu hassasiyeti, basın toplantısında “Filistin nereye gitti?” tarzında bir sorgulamaya maruz kalmamak için yaptığı kanaatinde de değilim. Tayyip Erdoğan’ın Filistin hassasiyetinden şüphe edilmez. Belli ki bundan böyle İsrail ile ilişkilerde Filistin yine ve hep masada olacak. Hani, “bu işler barış - diyalog zemininde daha rahat konuşulur” yaklaşımınca…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.718 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.973 Okunma Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.137 Okunma Zirvedeki görüşmenin psikolojisi 28 Nisan 2024 | 507 Okunma Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.505 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar