Ben mi çok safım, yoksa...?

7 Haziran gibi herkesin çok hayati olduğu noktasında ittifak ettiği bir seçim öncesinde, siyasetin en merkezindeki parti olarak Ak Parti’nin çok boyutlu bir hareketlilik yaşadığı açık. “Tabii lider”ini...

7 Haziran gibi herkesin çok hayati olduğu noktasında ittifak ettiği bir seçim öncesinde, siyasetin en merkezindeki parti olarak Ak Parti’nin çok boyutlu bir hareketlilik yaşadığı açık.

“Tabii lider”ini Cumhurbaşkanlığına göndermiş.

Yerine Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı olarak Davutoğlu gelmiş..

Ancak bu değişimle birlikte başkanlık sistemi önerisi gündeme girmiş, dolayısıyla ilerdeki bir zamanda Başbakanlığın Başkanlığa yerini bırakacağı ihtimali belirmiş.

Bu arada partinin kurucu öncülerinden birisinin, sayın Gül’ün Cumhurbaşkanlığı görevi sona ermiş, bununla birlikte siyaset içindeki varlığının nasıl devam edebileceği sorusu güncelleşmiş.

Ve yine bu arada “Üç dönemlikler” uygulaması ile birçok kurucu üye dahil, partinin başından beri omurgasını oluşturan kadrolar kısmen kenara çekilmiş.

Bütün bunların, partinin yeni yapısını nasıl şekillendireceği, partide kimin belirleyici olacağı sorularını da beraberinde getireceği tabii.

O noktada Erdoğan etkisi, Gül etkisi ve Davutoğlu etkisi gibi başlıklar açıldığını gözlemliyoruz.

Tayyip Bey’in etrafındakiler, Davutoğlu’nun etrafındakiler, Gül’ün etrafındakiler...

Hükümetin kuruluşunda kimin belirleyici olduğu yorumları...

Ve nihayet, aday belirlemelerinde kimin ağırlığı olduğu spekülasyonları...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani- Ak Parti’nin misyon kaybı 19 Mayıs 2024 | 1.133 Okunma Bundan bir “Beka sorunu” çıkar! 17 Mayıs 2024 | 2.892 Okunma Ankara hercümerci - Beştepe Bahçeli gibi mi okudu? 16 Mayıs 2024 | 2.594 Okunma Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 888 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 794 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar