Başkanlık için Davutoğlu gerekçeleri

Davutoğlu’nun kaleminden “Yeni Türkiye sözleşmesi.” Muhalefete üzerinde uzlaşma çağrısı, değilse yeni sözleşme önerisi ile gelme talebi. “Yeni bir medeniyet çağrısının...

Davutoğlu’nun kaleminden “Yeni Türkiye sözleşmesi.” Muhalefete üzerinde uzlaşma çağrısı, değilse yeni sözleşme önerisi ile gelme talebi.

“Yeni bir medeniyet çağrısının öncüsü olacak bir Türkiye inşası.”

“Hem milletimize hem insanlığa çığır açma” vizyonu.

100 madde.

Ayrıca 350 sayfalık “Daima Adalet Daima Kalkınma” başlıklı “odağına insan onurunu alan” seçim beyannamesi. Davutoğlu’nun diliyle “Bir inşa beyannamesi.”

“Türkiye’nin önümüzdeki çeyrek asırlık geleceğini belirleyecek” gözüyle bakılan 7 Haziran seçimleri. “Yeniden büyük devlet olma” hedefi. Şu an farkında olunmasa bile “Tarih yazmaya soyunma.”

“Bütün askerleri gibi beyaz kefenini giymiş bir Alpaslan rolünde. Ak Parti davasının bir neferi.”

“Davutoğlu’na özgü” diyebileceğimiz bir muhteva içinde “Selam olsun”larla başlayan, üç dönemlikleri ayakta alkışlatan ve “Var mısınız?”larla “Ak Genç”liği, seçime motive eden bir sunumla, siyaset gündemine konulan Yeni Türkiye Sözleşmesi. “Yeni Meclis’in ilk işi yeni anayasayı yapmaktır” diyen Davutoğlu’ndan yeni anayasa için bir çerçeve çalışması.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani- Ak Parti’nin misyon kaybı 19 Mayıs 2024 | 1.146 Okunma Bundan bir “Beka sorunu” çıkar! 17 Mayıs 2024 | 2.892 Okunma Ankara hercümerci - Beştepe Bahçeli gibi mi okudu? 16 Mayıs 2024 | 2.594 Okunma Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 888 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 794 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar