Başkanlığı anlatmak

İlk soru şu olmalı: Başkanlık sistemini sadece Tayyip Erdoğan mı savunmalı? Bunun yanlışlığı hemen görüldü, çünkü bu, hem Erdoğan’ın başkanlığı kendisi için...

İlk soru şu olmalı: Başkanlık sistemini sadece Tayyip Erdoğan mı savunmalı?

Bunun yanlışlığı hemen görüldü, çünkü bu, hem Erdoğan’ın başkanlığı kendisi için istediği hem de Davutoğlu’nun başkanlığa karşı olduğu dolayısıyla Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki ilk ihtilafın başkanlık konusunda çıktığı yorumuna yol açacaktı.

Bu sebeple, Başbakan Davutoğlu’nun da başkanlığı savunması gerekliliğine gelindi.

Ancak Başbakan Davutoğlu’nun başkanlığı savunmasının da, Erdoğan böyle istediği için değil, bizzat kendisinin içselleştirerek, ülke için hayati önemde olduğuna inanarak, üstelik mevcut parlamenter sistemin sağlıklı işlemediği noktasından hareket ederek böyle bir sistem değişikliğini zaruri görmesi ile ilgili olduğu gösterilmeli idi.

Bu da, öngörülen başkanlık sisteminin çerçevesinin belirlenmesini ve halka en yalın ölçülerle anlatılmasını gerektirirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani- Ak Parti’nin misyon kaybı 19 Mayıs 2024 | 1.139 Okunma Bundan bir “Beka sorunu” çıkar! 17 Mayıs 2024 | 2.892 Okunma Ankara hercümerci - Beştepe Bahçeli gibi mi okudu? 16 Mayıs 2024 | 2.594 Okunma Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 888 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 794 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar