Aile soruları

Karar Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren'in bugünkü (04.11.2022)''Aile soruları'' başlıklı yazısı.

-Kadın – Erkek, insan soyunun iki ana damarıdır. Cinsellik de bu yapının ayrılmaz parçasıdır. Bu ikiliden çocuklar doğar. Aile oluşur. İnsan nesli böyle devam eder. Bu, insanın dışındaki bir İrade’nin tanımladığı bir durumdur.

-Aile yapısındaki değişmelerin, insanlığın akışını etkilemesi kaçınılmazdır. O sebeple, toplumların akışına ilişkin sorumluluk duyanlar, ailedeki değişmelere, sarsılmalara, sancılara, doğum oranlarına özel hassasiyet göstermişlerdir. Cinselliğin belli ölçülere bağlanması da bu hassasiyetten ayrı düşünülemez.

-Bugüne gelindiğinde “Ailede sancı” küresel bir gerçeklik haline gelmiştir. Batı dünyasında daha yoğun yaşanan ama bu konuda en büyük duyarlılığı göstermesi beklenen İslam toplumlarında da gittikçe derinleşen bir olgudur “Ailedeki sancı.”

Şu soruyu soralım:

-Tv’lerin gündüz yayınlarında sürdürülen ve çoğunlukla Anadolu’yu yansıtan ve çoğunlukla da ürkütücü bir yozlaşmayı sergileyen kadın – aile programları, hangi tür ailenin yansımalarıdır?

-Şu anda “muhafazakâr camia”da oluşan “Aile aktivizmi” çok net ki bu sancının ortaya çıkardığı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 115 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.182 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 761 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar