Yunanistan’ın başına gelen ve de...

Yunanistan’ın başına gelen, Almanya’nın da başına gelecek. İngilizlerin, Fransızların, İtalyanların, Hollandalıların, İspanya’nın, Portekiz’in de başına gelecek....

Yunanistan’ın başına gelen, Almanya’nın da başına gelecek. İngilizlerin, Fransızların, İtalyanların, Hollandalıların, İspanya’nın, Portekiz’in de başına gelecek. İsviçre’nin de İskandinav ülkelerinin, Balkan ülkelerinin ve ABD’nin de. Ve tabii İsrail’in de..

Bu kriz kapitalizmin krizidir.. Batı insanı derin bir korku içindedir. Sığınacak bir ailesi de yoktur.. Anne babasının nikahına şahidlik eden erişkin çocuklar ya da gelinliği ile çocuk arabası süren kadınlar size garip gelebilir ama batılılar için vakai adiyeden şeyler.

“Tarihin sonu” giderek bir felakete dönüşüyor. Korktukları medeniyetler arası savaş, diyalog yolu ile rakiplerini yanlarına çekme senaryosu da tam bir fiyaskoya dönüştü.

Silahsızlanma artık bir hayal. Biyolojik ve kimyasal silahlar nükleer silahlar kadar tehlikeli olabilir.. Ya da “cyber war” dedikleri siber savaşlarda artık ülkeler kendi silahları ile vurulabilir.

Referandum sonuçlandı ve Çipras kazandı. Bu hem AB ve hem de Yunanistan için zor bir süreç olacak. AB ve Euro’ya güven azalacak. Yunanistan’ı çileli zor günler bekliyor olacak.. Yunanistan başına gelenler aynı durumdaki diğer ülkeler için de ders olacak. İşin kötü yanı, AB ülkeleri çıktıkları bu yoldan geri de dönemez. Ama mesela İngiltere de artık Euro’ya geçmez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar