Ve yeni bir gün

Bugün yeni bir gün. Bugün, milletvekillerinin Atatürk ilkelerine ve darbe anayasasına sadakat yemini ile yeni yasama dönemi başlıyor. Eğer bu parlamento hayatiyetini devam ettirecek olursa belki önündeki en önemli görev bugün...

Bugün yeni bir gün. Bugün, milletvekillerinin Atatürk ilkelerine ve darbe anayasasına sadakat yemini ile yeni yasama dönemi başlıyor. Eğer bu parlamento hayatiyetini devam ettirecek olursa belki önündeki en önemli görev bugün bağlılık yemini ettikleri Anayasayı ve onun temel ilkelerini değiştirme yönünde olacaktır. Bu ayıp, bu garabet darbeci paşaların ve Kemalistlerin parlamentonun alnına yapıştırdığı bir ayıp olarak maalesef hâlâ önümüzde duruyor.

Yeni geçici başkanlık divanında başkan en yaşlı üye, CHP’li ve süreçte koalisyon hesapları açısından en çok söz edilen kişilerden biri olan Baykal.. 

6 en genç üyenin de yer aldığı divanda MHP’den kimse yok. 3 üye AK Parti’den ve diğer üç üye HDP’den.. 6 üyenin 5’i hanım. AK Parti’den gelen tek erkek üye var divanda, o da Abdurrahim Boynukalın. Divanın diğer ilginç ismi, Öcalan’ın yeğeni..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar