Uluslararası İyilik Ödülleri

Dün İstanbul’da Uluslararası İyilik Ödülleri verildi.. Diyanet’in geçen yıl başlattığı, inşallah sürdürülmesi düşünülen bir uygulama Hasenat ödülü.. Hasenat ve Maruf...

Dün İstanbul’da Uluslararası İyilik Ödülleri verildi.. Diyanet’in geçen yıl başlattığı, inşallah sürdürülmesi düşünülen bir uygulama Hasenat ödülü..

Hasenat ve Maruf akraba kavramlar. İkisi de “iyilik” olarak tercüme ediliyor ama, farklı anlamlar da barındırır bu iki kavram kendi arasında..

Madem yeni bir medeniyetin ihya ve inşası için kolları sıvıyoruz, o zaman bu ayrıntılara da dikkat etmemiz gerekir.. Başka medeniyetlerdeki erdem ve hikmet ihtiva eden her şey bizim için de muhteremdir. Biz söze ya da işe bakar, doğru, hakikat olanına sahip çıkarız, yanlışına da karşı çıkarız. Bize böyle emredildi.. Ancak sadece devşirerek, bir medeniyet inşa edemeyiz. Kendi inanç, tarih, kültür, geleneğimizin dayandığı kavram ve kurumları da ihya ve inşa etmemiz gerekir.. Bunu yaparken sadece tercüme ederek değil, kendi inanç sistemimizdeki karşılığını kullanmamız daha doğru bir iş olacaktır diye düşünüyorum. Ben kendim de dahil bu konuda hepimiz daha dikkatli olmalıyız..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar