Tarih övgü ya da sövgü kitabı değildir

Öyle ya, “ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi!” İbret almayacağımızı bilen Allah hükmünü böyle vermiş. Siyasette olanlar sırtlarını Hakk’a ve adalete dayasınlar. Cemaat ve belli aile ve aşiretlere, sermaye sahiplerine değil.

Ve siyaset sahipleri, çocuklarını ve yakınlarını bürokrasi ve devlet işlerine dahil etmesinler. Edeceklerse onlar cam evde otursunlar ve ortaklarına dikkat etsinler.

Defalarca yazdım: Dört halife dönemine bakın. Al-i İbrahim’den Yakub aleyhisselam’ın evinde yaşananlara bakın. Yusuf’u kim attı kuyuya. Hz. Lut Hz. İbrahim’in yeğeni idi. Hz. Lut’a karısı iman etmedi. Ama Firavun’un karısı benim annem! Firavunun hizmetkarı değil mi idi Hz. Haacer!

Başarıya ulaşmak için “Peygamber ya da kral soyundan” olmak gerekmiyor! Talut - Calud olayına bakın! Hz. İbrahim sonrası peygamberler ve krallar 1000 yıl savaştılar. Bunların çoğu da akraba idiler. Hz. Zekeriya’ya, Hz. İsa’ya, Hz. Meryem’e, İmran ailesine, Hz. Yahya’ya, Hz. Üzeyir’e o kötülükleri yapanlar kimlerdi!  Zaman olur “akrabanın akrabaya akrep etmez ettiğini”.

Hz. Osman’ı öldürmeye gelenlerin başında kim vardı. Hz. Ali ve çocuklarını katledenler kimlerdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar