Sürpriiiz!

Tamam, yüze yüze sonuna geldik.. Tamaaam rahatlayın.. Bu kadar gerilim yeter. Telefonumun öbür ucunda bir doktor arkadaşım, toplumun aşırı stres yüklenmesinden şikayetçi. Ama bu stres iktidarın şansını...

Tamam, yüze yüze sonuna geldik.. Tamaaam rahatlayın.. Bu kadar gerilim yeter. Telefonumun öbür ucunda bir doktor arkadaşım, toplumun aşırı stres yüklenmesinden şikayetçi. Ama bu stres iktidarın şansını artırırken muhalefeti yıpratıyormuş. İnsanlar şuuraltında “gelenin gideni aratması”ndan korkuyormuş. 

Söz bitti.. Şimdi sandık konuşacak. AK Parti toparlandı. Umulandan daha iyi bir sonuç alacak gibi.. CHP’nin durumu vahim.. Kılıçdaroğlu’nu sürpriz bekliyor.. Keskin sirke küpüne zarar veriyor. Kemal bey valizini toplamaya başlasa iyi olur. Devlet bey’in durumu Kılıçdaroğlu kadar vahim değil. 
HDP’de ne olacağı belli değil. HDP eğer 9 küsurda kalırsa o sandalyeler AK Partiye gider. 10.3-5 AK Parti’ye çok yaramaz. Mesela HDP oy alacak olursa, HDP’nin milletvekili sayısı artmaz ama %3’lük bir oy kaybı CHP için trajik bir sandalye kaybına yol açabilir. HDP CHP’den oy alacağına göre, AK Parti ya HDP bölgesinden ya da CHP bölgesinden artı milletvekili kazanacak. Zaten ulusalcılar Vatan Partisi’ne gidecek, laikçi radikal Kemalistler Emine Ülker Tarhan’a destek verecek.. 

Yani bu seçimin en şanslı partisi AK Parti. CHP en şanssız parti. HDP en kritik parti. Ya kazanacak ya kaybedecek. MHP cephesinde, değişimin yönü negatif olsa da trajik bir değişiklik yok. SP-BBP için sükutu hayal olabilir. Özellikle de SP’nin Paralelle dirsek teması, CHP ile seçim ittifakı arayışı, İran ve Suriye politikaları, AK Parti’ye karşı muhalefetin dili ve üslubu  tabanda ciddi rahatsızlıklara sebeb oldu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar