Suriye’de kim kimdir?

Suriye’de, aralarında Mihraç Ural’ın da olduğu bir grup Ahraruş Şam milislerinin top atışı ile imha edildi.. İmha edilenler arasında Esed’in generalleri ve Mihraç Ural dışında Rus generaller de var...

Suriye’de, aralarında Mihraç Ural’ın da olduğu bir grup Ahraruş Şam milislerinin top atışı ile imha edildi..

İmha edilenler arasında Esed’in generalleri ve Mihraç Ural dışında Rus generaller de var, İran generalleri de, Hizbullah komutanları da.. Yani 5’li bir toplantı.. Aralarında PYD eksik. PYD’yi Mihraç Ural temsil ediyor olabilir..

Bu 3. toplantı imiş. Bölgenin sınırlarını kendilerine göre yeniden çiziyorlar.. Sünni Müslümanlar Ürdün’e, Türkmenler Türkiye’ye sürülüyor. Ürdün kapalı bir havza olacak. Yani Filistinliler ve İhvan için sürgün kampı, açık cezaevi. Kürtler Irak’tan başlayıp, Kobani’den (Ayn el-Arab) Hatay’a kadar gelip orada duruyor.. Alt bantta Irak’tan gelip, Kürt koridorunun altından Lazkiye’ye uzanan bir Şii koridor var..

Yeni Suriye’de Lübnan’la birleşecek ve tabi Lübnan’ı da Hizbullah kontrol edecek.. Belki orada bir off-shore şehir devleti olarak Beyrut kalır..

Mihraç, Hatay bölgesini istiyor.. Kürtler ve Şiiler Suriye üzerinden Akdeniz’e uzanacak.. Tartus biraz daha genişleyebilir, ama Ruslar Kürt Hristiyan, Şii bölgesi, Irak sınırı ve Türkiye’ye yakın yerlerde hava üssü de isteyebilirler.. İsteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü kara!?..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar