Sivrisinek sever misiniz!

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak’ın bugünkü (19.01.2022)’’ Sivrisinek sever misiniz!’’başlıklı yazısı.

Sivrisinek, çift kanatlılar takımının batılıların taktığı isimle Culicidae familyasından “kan emici” zararlı böceklerin ortak adıdır. Ona “zararlı böcek” adını biz veriyoruz. Yoksa yaratılış olarak her biri özel bir fayda ve hikmetle yaratılmıştır. Onlarla mücadele, bizim geleneğimizde yöntem olarak, onlardan uzaklaşma ve onları uzaklaştırma şeklinde olmalıdır, cezalandırma ya da öldürme şeklinde değil. Onları yok ettiğimizde belki onların ne yaptıklarını anlayabiliriz ama, çok geç kalmış oluruz. Böcekler eklem bacaklılar şubesinin sınıfı ve tür ve takson bakımından en kalabalık hayvan sınıfıdır. Ama ne garip değil mi, bu hayvanlar hayvan hakkı(!)dan yararlanamıyor, bir koruma altında da değiller. Sahi mesela peptitler hayvan hakkına sahip değil mi. Onların da canı var, beyni var, onların da çocukları var, anne-babaları var, evleri var. Onlar da acıkıyor, acı çekiyor, yaralanabiliyor, hasta olabiliyorlar. Ve hepimiz onlarla mücadele ediyoruz!?

Allah sivrisineği misal verir ya, biliyorsunuz Bill Gates “daha iyi bir sivrisinek” yaptı(!). Sivrisinekleri kısırlaştırarak sivrisinek ırkını sona erdirecek. Sivrisinek düşmanı bir sivrisinek. 

Biliyorsunuzdur; “Gates Vakfı’nın desteklediği sıtmayı önlemek için genetiği değiştirilmiş sivrisinek üreten girişim: Oxitec. Bill ve Melinda Gates Vakfı, İngiltere merkezli Oxitec’in tartışmalı olarak ilerleyen genetiğiyle oynanmış sivrisinek tasarlama projesini finanse ediyor. Amaç, sıtmayı dünyadan silmek.. Laboratuvarda yetiştirilen böceklerin, vahşi dişilerle çiftleştiğinde onların yavrularının ölü doğmasını sağlayarak hastalık yayan sivrisinek popülasyonunun yok edilmesi hedefleniyor. Uzmanların bildirdiğine göre, sadece dişi sivrisinekler ısırıyor, yani Oxitec’in mutant erkek sivrisinekleri hastalık yayamayacak.” Bakın tekrar söylüyorum, Sivrisineklerin başına gelen insanların da başına gelecek. İnsanlara yapacaklarını sivrisinekler üzerinde deniyorlar, hem de sureti haktan gözükerek!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar