Şimdi

Seçim sonuçları netleşti. Ufukta bir koalisyon ya da azınlık hükümeti değil, erken seçim gözüküyor. Beştepe’den gelecek açıklamayı görmek gerek bir de. Bu durumda, erken seçim olacaksa...

Seçim sonuçları netleşti. Ufukta bir koalisyon ya da azınlık hükümeti değil, erken seçim gözüküyor. Beştepe’den gelecek açıklamayı görmek gerek bir de. Bu durumda, erken seçim olacaksa, belli bir süre için barış süreci de, ekonomik programlar da, Anayasa değişikliği de, Başkanlık sistemi de askıya alınacak demektir. Sonrası ne olacağını göreceğiz. MHP ile koalisyon kurulacaksa, o zaman yine barış sürecinin geleceği, koalisyon protokolüne bağlı olacaktır. AK Parti birtakım transferlerle yola devam edebilir mi? Bunu da zaman gösterecek. AK Parti’de gelen kadar gidecek olanlar da olabilir. Bunu da görmek gerek.

Gelişmelerle ilgili bir tahminde bulunabilmek için önce kesin sonuçlar açıklanacak. Ardından başkanlık divanı teşkil edecek. Meclis içtüzüğüne göre yemin merasimi grub ve komisyonların teşkili sözkonusu. Sonra hükümeti kurma süreci başlayacak. 45 günde hükümet kurulamaz ise erken seçim. O zaman Davudoğlu hükümeti seçime götürecek. Ya da seçim şartlı bir azınlık hükümeyi veya koalisyon kurulacak. Ekim sonu ya da kasım gibi seçime hazır olunması gerek.

AK Parti seçmenle inatlaşmamalı. “Ben yaptım oldu” olmaz. fiapkanızı assanız, “oy verin” deseniz oyunu vermez bu kadar büyük bir  seçmen kitlesi bir bütün olarak.  Parti ve tarikat aynı şey değil. Sandığa gitmeyen seçmen, iptal oylar ve 18 yaş grubu üzerine düşünmeli. Trajik oy kaybı yaşanan illerde il yönetimini  ve aday profilini değiştirmeli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar