Şimdi karar zamanıdır

Savaş çıktı, çıkacak derken, sonuç ortada. Sonunda Trump herkesle el sıkışmaya başladı. Kuzey Kore hikâyesi bitti. Huawei krizi de bitti.

İran ABD’nin SİHA’sını düşürdü, sıcak bir karşılık da görmedi. S-400 krizinden de bir sonuç çıkacağı yok gibi. Doğu Akdeniz’de de bu gidişle bir bir sorun yaşanmaz..

Ama yine de emin olamayız. ABD kriz çıkartmadan duramaz. Libya’da, Sudan’da kriz devam ediyor. Venezuela’da kriz devam ediyor. Bunların hepsinin iç politikaya yansımaları var. Yönetmediğiniz kriz size yardım etmez, elinize ayağınıza dolaşır. G20’de Trump’ın açıklamalarından bunu görüyoruz. Herkese iltifat etti, gülücükler ve mavi boncuk dağıttı.

Bu işler tarihte de böyle idi. Siyasette her zaman gri alanlar beyaz alanlardan daha fazladır. Kim derdi ki Hz. Muhammed’i öldürmeye gelen adam bir kapı önce iman etsin. Sonra da Müslümanların önderi olsun. Hz. Ömer’i hatırlayın. Hz. Hamza’yı şehid eden, bağrını yarıp kalbini çıkartıp, ısıran, şehidin kulağını ve burnunu kesip boynuna takıp dans eden kişi Müslüman olsun. Böyle bir vahşetin arkasında “özgürlük umudu” ve bir “aşk hikayesi” olduğunu biliyor musunuz!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum