Sıcak gündem

Koyun can derdinde, kasap et derdinde.. Herkes kendi derdinde. Sonuçta, seçim sonuçlarından kimse memnun değil. Aza koysan dolmuyor, çoğa koysan almıyor. Dahası, geleceğe ilişkin herkesin kaygısı var. “Herkes...

Koyun can derdinde, kasap et derdinde.. Herkes kendi derdinde.

Sonuçta, seçim sonuçlarından kimse memnun değil. Aza koysan dolmuyor, çoğa koysan almıyor. Dahası, geleceğe ilişkin herkesin kaygısı var.

“Herkes bulunduğu halden şikayetçi”. HDP dağılmaktan, CHP ve MHP bölünmekten korkuyor.. Oysa AK Parti’nin bölünmesi ve dağılması üzerine bir plan yapmışlardı. Bu plan tersine döndü. Ava giden avlandı.

Mesela CHP bu yıl sonu kongereye gidebilir. CHP’de koalisyona taraf olanlarla karşı olanlar ve 3. Grub  arasında ciddi, uzlaşılması zor bir karşıtlık var. CHP’yi koalisyon kurulsa da kurulmasa da bölünme bekliyor. Kılıçdaroğlu yıl sonunda görevi bırakmak zorunda kalabilir. HDP de son derece kırılgan bir yapıda.. MHP AK Parti ile koalisyon kursa da kurmasa da sorun yaşayacak bir başka parti. Hem Bahçeli, hem de iktidara ortak olma konusu MHP içinde sıkıntı oluşturuyor ve bu konu artık yüksek sesle dile getiriliyor.

Bütün bunlar iç politika ile ilgili. Öte yandan İsrail, Suriye, Irak cephesinde önemli olaylar yaşanıyor.. DAEŞ’in son saldırılarından ve Ayn el Arab da yaşananlardan sonra gözler tekrar bölgeye çevrildi.

Bu arada Gazze’ye doğru yola çıkan, çok sayıda ülkeden tanınmış isimleri taşıyan bir gemi ve hemen öncesi Sadaka Taşı derneğinin öncülüğünde gerçekleşen bazı gazeteci ve dernek temsilcilerinin katıldıkları Kudüs ziyareti öncesi yaşanan gözaltılar, bölgedeki gerilimin artmasına sebeb oldu. Tam da böyle bir zamanda, Türk dışişleri ile İsrailli yetkililer arasında, Avrupa’da sağlanan temas da akılları karıştırdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar