Seçimler yenilenirse

Hükümet kurma çalışmaları devam ediyor.. Birinci tur tamamlandı. Görüşmeler iyi gidiyor gibi gözüküyor. 2. Tur bayram ziyareti şeklinde olacak. 3. Tur bayram sonrası CHP ve MHP ile heyetler arasında. Sonuçta...

Hükümet kurma çalışmaları devam ediyor..

Birinci tur tamamlandı. Görüşmeler iyi gidiyor gibi gözüküyor. 2. Tur bayram ziyareti şeklinde olacak. 3. Tur bayram sonrası CHP ve MHP ile heyetler arasında. Sonuçta bir ilerleme, mutabakat sağlanabilirse koalisyon kurulacak..

AK Parti’deki ilk gözlem, CHP ile koalisyon kurmanın daha kolay olacağı, ama sürdürmenin güç olacağı, MHP ile ise kurmanın zor, ama sürdürmenin daha kolay olacağı yönünde.

Ben hâlâ aynı fikirdeyim, önümüzde seçim var. Seçimle ilgili bugün pek konuşulmayan iki konu var. İlki, önümüzde seçim var, eğer koalisyona girerseniz, seçim meydanlarında ortağınızı nasıl eleştireceksiniz. CHP için durum daha da zor. Onun için Kılıçdaroğlu başbakan yardımcısı da olmak istemiyor. Beştepe’ye çıkmayacak ya. Hani MGK toplantısı ya da Cumhurbaşkanı bakanlar kurulunu Beştepe’de toplantıya çağıracak olursa ne olacak.. Dün söylediklerinin altında eziliyorlar.. MHP AK Parti ile koalisyon olursa, AK Parti içinde erimekten korkuyor aynı zamanda. Ama öte yandan, HDP’nin seçim hükümetinde yer almaması için, seçime gitme şartı ile koalisyona evet diyebilir..

Yani bir koalisyon olsa bile sıkıntılı bir durum sözkonusu..

Seçimin yenilenmesi durumunda, bugün sözkonusu olmayan, ama mutlaka gündeme gelecek bir başka konu var. Yeni bir seçimde partiler aynı liste ile mi seçime gidecekler..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar