Seçime mi gidiyoruz!

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın bugünkü (14.06.2022)''Seçime mi gidiyoruz!'' başlıklı yazısı.

Bu seçimlerde uluslararası sistemin destekleyeceği favori adayları açıklayayım. 

Baştan söyleyeyim, bu “münafık” tiplerden uzak durun. 

Temel şart kimliksiz olmak, hatta cinsiyetsiz. 

“Kök hücre” gibi, gittiği yerin hüviyetine bürünmek. 

Kesinlikle dindar görünümlü olacak, hatta dinsiz olsa bile. En azından dine saygılı! 

Namaz kılmayı bilmese ve Allah’a inanmasa bile, icabında saf tutup namaz kılabilmeli. Din onlar için geleneksel, folklorik anlamda bir değer taşıyan, kültürel bir aidiyet konusu.

Mesela Atatürkçü olmamalı ama, Atatürkçü görünmesinde bir sakınca yok. 

Öyle devletçi, milliyetçi, halkçı, cumhuriyetçi, laik; geçin onları… Tek ok “İnkılapçı” olsun yeter. 

Din, Tanrı tedavülden kaldırıldıktan sonra siz hangi laiklikten söz ediyorsunuz. “İnsan Tanrı olacak” diyor adamlar. “Yeni Normal düzen”de “Ulus devlet” de yok. 

“Eskiyi unut / Yeni yolu tut”. Yeni uluslararası düzende, derebeylerin kilise ile vardıkları mutabakat sonunda kurulan düzen artık olmayacak. “Alisiz Alevilik” olabilir. Yani dinin yerini kültür alacak, o da ritüel, seremoni, ikonografik sanatlar ve kültürel anlamda folklorik değer taşıyan her şey mümkün, ama ötesine geçmeyeceksiniz! 

Kendi içinde çoğul BİREY’ler, değişken ve akışkan bir şekilde, sabiteleri olmadan, her zaman yeni bir yönelim, deneyim ve tercihle, birden fazla kimlik ve kişilik sahibi olabilecekler. 

Yani eski demokratik çoğulculuğun yerini, yeni düzende, kişinin zaman ve mekana bağlı ya da onlardan bağımsız farklı zaman ya da tek bir anda birden fazla kimlik sahibi olması anlamına geliyor. 

Amaaan, zaten parti, milletvekili, seçim, kamuoyu araştırması gibi şeyler olmayacak bu yeni düzende. Belki, onlara kalırsa 2025’e kadar yapılacak seçimler son seçim olacak.

Globalizm, Lokalizm, Glokalizm.. Sahi Glokalizmin Türkiye’deki temsilcisi kimdi! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar