Sabır Sabır

Sabırlı olacağız.. Sabreden, şükreden ve direnenlerden olacağız. Sabreden ve sabrı tavsiye edenlerden.. Bunu söylemek kolay da, yapmak o kadar kolay değil.. Başımıza bir musibet geldiğinde, kafamızın tası...

Sabırlı olacağız.. Sabreden, şükreden ve direnenlerden olacağız. Sabreden ve sabrı tavsiye edenlerden.. Bunu söylemek kolay da, yapmak o kadar kolay değil.. Başımıza bir musibet geldiğinde, kafamızın tası attığında, ailemize ve en yakın dostlarımıza bile sabredemiyoruz bazen.. Görevden almalar, gözaltılar, tutuklamalar, zaman zaman insanları öfkelendirebiliyor..

Sabrı aslında kader, rızık ve ecelle birlikte düşünmek gerek.. 

Kuşkusuz haksızlığa boyun eğmek anlamına, susmak anlamına gelmiyor bu dediklerim.

Bir de şu açıdan bakalım, aslında gördüğünüz şey durduğunuz yerle ilgilidir.. Aynı şeye baktığınızı sandığınız halde farklı şeyler görüyor olabilirsiniz.

Sahi bütün bu hercümerç, doğrular, yanlışlar, zulüm, adalet, direniş olmadan birileri nasıl cennete gidecek, birileri nasıl cehenneme gidecek. Nasıl imtihan olacağız.. Hakikat şu ki, Allah bizi mallarımız, canlarımız ve sevdiklerimizle kimi zaman artırarak kimi zaman eksilterek imtihan edecektir.. Eğer zulüm/zalim varsa, olacaksa, mazlum da olacaktır. Her şey zıddı ile kaimdir. Gündüz istiyorsanız gece de olacak. Mutlu olmak istiyorsanız mutsuzluk da olacak. Biri ne kadar derin ve acı verici ise ötekisi o kadar şiddetli olacaktır..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar