PKK, PYD, FETÖ derken; önce Moddy’s, şimdi de Fitch

Moddy’s, Fitch, S&P.. Bunlar PKK, PYD, BM, NATO, FETÖ gibi kısaltılmış isimler ya da aile isimleri filan.. Bunların şimdiki görevleri FETÖ’nün beceremediği, yarım bıraktığı işi tamamlamak.. Hani...

Moddy’s, Fitch, S&P.. Bunlar PKK, PYD, BM, NATO, FETÖ gibi kısaltılmış isimler ya da aile isimleri filan..

Bunların şimdiki görevleri FETÖ’nün beceremediği, yarım bıraktığı işi tamamlamak.. Hani şu “Finansal tetikçi” filan denilen türden örgütler. Namı diğer “Finans Kapital”in operasyon timleri..

Dolar’ın yükselişinin arkasında bunlar var.. 

Mesela bir de LIBOR’ları var bunlarla birlikte iş tutan.. Bunlar kapitalizmin öncü kuvvetleri.

Biliyorsunuz Moddy’s daha önce Türkiye’nin kredi notunu düşürdü. Şimdi sıra Fitch’de. O da ocak sonunda kredi notunu açıklayacak ve nöbetini savacak..

Avusturya’da seçim oldu notu düşmedi, yarın Hollanda’da seçim olacak yine işler yolunda. Ya hu ABD birliği dağılmanın eşiğine geldi, AB çatırdıyor, Dolar ve Euro’ya bir şey olmuyor..

Bilim, ahlak, etik, efendilerin çıkarları sözkonusu olduğunda bir anlam ifade etmiyor.

Anlayacağız Garp cephesinde yeni bir durum yok. Eski hamam, eski tas.. Beyaz adam eski bildik beyaz adam..

FETÖ yılbaşına kadar 3.7’ye çıkaracaktı TL karşısında doları, biraz gecikmeyle sınırı zorluyorlar.. Aslında bu işte şike var. Hakem taraf tutuyor.. FETÖ’yü başımıza bela edenler bu işi iyi biliyorlar. Hep yaptıkları bir şey. İlk kez denemiyorlar yani.

Aslında FITCH ve öteki takım arkadaşları kendi başına gelin - güveyi oluyor. Kendi çalıp kendi oynuyor. Efendilerine sadakat gösterisinde bulunuyorlar. Varlık sebepleri ve misyonlarının gereğini yerine getiriyorlar, ama bu arada da deşifre oluyorlar. Kendilerine not veriyorlar, bize not veriyorken.. Çünkü verdikleri not, bir bumerang gibi, göreceksiniz, dönüp kendilerini vuracak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar