Piyasa İslam’ı

“Hangi İslam?” Bu lanet olası soru artık aktüel bir gerçek.. Tek bir İslam vardır, o da Allah’ın kitabında belirtilen, peygamberin bize tebliğ ettiği, örneklediği, öğütlediği...

“Hangi İslam?” Bu lanet olası soru artık aktüel bir gerçek.. Tek bir İslam vardır, o da Allah’ın kitabında belirtilen, peygamberin bize tebliğ ettiği, örneklediği, öğütlediği, öğrettiği İslam ki; o din “Allah indinde tek din”dir ve Hz. Adem’den bugüne devam eden dindir. Biz ise İbrahim milletinden ve ahir zaman nebisi Hz. Muhammed ümmetindeniz.

Kim ki, dininin önüne ya da bir şey ekler ya da ondan bir şey çıkartırsa o din “Allah’ın dini” olmaktan çıkar ve kişi eklediği ve çıkarttığı ile baş başa kalır. Peygamberinizi ilah ve rab edinirseniz, Allah’a ortak koşmuş olursunuz. İseviler böyle sapıttılar. Öyle bir hale getirdiler ki, Allah’ın emrine uymazsanız haram, resulün sünnetine uymazsanız mekruh, birinin lider, örgüt ve şeyhine uymazsanız dinden çıkarsınız. Şu halimize bakar mısınız, genel olarak baktığımızda, Hz. Ali’nin yolundan uzaklaşmış bir Şia, Selefi gelenekten uzaklaşmış bir Vehhabi ve Ehli Suffe yolundan sapmış bir Sufilik! Hepsi böyle değil elbette ama bu takım artık suyu bulandıracak hale geldi. Can sıkıcı boyuta ulaştı bu işler. Birileri de yangına körükle gidiyor sanki. Yaşar Nuri, Zekeriya Beyaz dönemi geçti. Artık “altın diş”le abdest, “hoparlör ile ezan”ı tartışmıyoruz. Neyse implanta akıl erdiremiyorlar, hepsi cep telefonu kullanıyor artık. Şimdi dünya düz mü, yuvarlak mı, onu tartışıyor bazılarımız.

“Sanatçı”larımızın kimi Budist oldu, kimi “transandantal meditasyon” yapıyor, kimi NLP’ci oldu.

Adnan Hoca “kedicikleri” ile mutlu. Amerika’ya yerleşen iki tane “kainat imamı”mız var. F. Gülen ve İskender Evrenesoğlu. Her ikisi de kainat imamı olduğunu söylüyor. 19’un şifresi üzerindeki yorumları ile tanınan Edip Yüksel de Amerika’da. Kemalistler daha önce Nejla Çarpan’ı keşfetmişlerdi. Atatürk’ün ruhu, yeni bir “Nutuk” yazdırmıştı ama o unutuldu. Şimdi “Nutuk’un şifresi” ve “Atatürk’ün hayatındaki 19’un sırrı” moda. Kur’an-ı Kerim’de 19 mucizesi ve Atatürk üzerine o kadar çok şey yazılıp çizildi ki.. İnternete “Atatürk ve 19 Mucizesi / Şifresi, Hz. Mehdi ve Hz. İsa” diye girin, bir sürü bilgi gelecek.

Cenk Koray bu konuyu gündeme getirdiğinde fazla ciddiye alınmamıştı. Ama yıllar sonra bu konu hayli popüler.. Bu arada yeni öğrendik Ceceli’nin şeyhi Ahmet Hulusi Akten de Amerika’da imiş.

Kıbrıs’ta Şeyh Nazım vardı, biliyorsunuz, onun peşinden gidenler de yeni halkalar oluşturdular, artık Rock müzik eşliğinde dansederek zikrediyorlar. Adnan Hoca’nın “kedicikleri” var! Murat Yıldırım, Tolgahan Sayışman, Arda Turan, Esra Erol, Almeda Abazi ve Ziynet Sali, bu isimlerin hepsinin ortak özelliği “yaşam koçlarının” Dr. Said Sözühikmet olmasıymış.  Hangisini sayayım ki, NLP’cileri, “dönüşüm evleri”ni sayacak olsam bu sütun yetmez!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar