Oyalanmadan

Oyalanmaya gerek yok. Türkiye seçime gidecek.. Birileri CHP ile koalisyona iteliyor.. Bu AK Parti’nin elini kolunu bağlama girişimidir. Bir nötralizasyon operasyonudur. Kendi içinde tutarsız, dengesiz zoraki evlere şenlik bir “Şair...

Oyalanmaya gerek yok. Türkiye seçime gidecek.. Birileri CHP ile koalisyona iteliyor.. Bu AK Parti’nin elini kolunu bağlama girişimidir. Bir nötralizasyon operasyonudur. Kendi içinde tutarsız, dengesiz zoraki evlere şenlik bir “Şair evlenmesi” olur böyle bir siyasi evlilik.

Düşünsenize AK Parti CHP ile koalisyon kuracak, böylece MHP de ana muhalefet olacak.. Peki sonra, ilk kongrede CHP’de kongreye gidilir ve Kılıçdaroğlu gider. CHP’de kongre için Aralık’ı da bekleyemez birileri. Bakarsınız Eylül - Ekim kongreye gider. CHP içindeki muhalefet biraz da şu işler ne olacak onu görmek istiyor. Önlerini göremedikleri için harekete geçmiyorlar. Hem bakalım kim bakan olacak, kim kabine dışı kalacak.. Safların belli olması gerek. Koalisyon olacak mı, olmayacak mı, olmayacaksa ne olacak!

AK Parti CHP ile koalisyon kuracak olursa, bu ortaklığın ne zaman bozulacağı belli olmaz. CHP kendi içinde bölünebilir, yönetim değişebilir, parti koalisyondan çekilme kararı alabilir. CHP’nin iç meseleleri istikrarlı bir koalisyona izin vermez.

Zaten CHP ile, hem hükümet programı hem bakanlıklar, hem de bakanlıklara atanacak isimler üzerinde bir mutabakat sağlanması çok kolay değil. Kılıçdaroğlu’nun dönüşümlü bakanlıktan söz etmesek aslında biraz da kendi iç dengelerinden kaynaklanan bir sorun. Yani mesele sadece AK Parti ile ilişkili bir konu değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar