Organik aydın!

“Organik aydın” olur mu? Organik, “bitki veya hayvan kökenli”, bazen de “karbon içeren” anlamında kullanılan bir sıfat. Sanırım “Aydın”lar için ilk “Organik” sıfatını...

“Organik aydın” olur mu?

Organik, “bitki veya hayvan kökenli”, bazen de “karbon içeren” anlamında kullanılan bir sıfat. Sanırım “Aydın”lar için ilk “Organik” sıfatını kullanan kişi Davudoğlu oldu.

Başbakan bunu popüler anlamda kullanmış olsa gerek, yani “zararlılardan arındırılmış” gibi bir anlam yüklese gerek. Tarımda, organik kelimesi “gübre ve böcek ilacı ile ilgilidir, bunların kesinlikle hayvan veya bitki kökenli olması” anlamında kullanılır.. Organik gıda, “fıtratı bozulmamış ürünlerle beslenmede kullanılan çeşitli gıdalar” için kullanılır..

Organik “gıda etiketi” olarak aslında imaja yönelik bir markete yönelik reklam-PR anlamına geliyor. Kimileri doğal ve organik yaşam biçiminden söz ediyor. Organik kozmetik - Organik tarım ile elde edilen sertifikalı organik bitkilerin özsuları (organik hidrosol) kullanılarak üretilen kozmetik veya dermo kozmetik ürünler için kullanılıyor. Organik yapım eşya, petrokimyasal ve insan yapımı malzemelerin (kontrplak, vinil, camelyaf (fiberglas)) kullanılmadığı anlamında gelir.

Aydın denen kişilik bana göre “Marazi” bir tip.. Aydın yozlaşması, Aydın sapması, Julien Benda’nın “Hakikat yoksunu aydın”ın ihaneti aslında İdris Küçükömer’in “Türkiye’de sol sağ, sağ da soldur” tesbiti ile ayrı bir anlam kazanır.. “Aydın” toplumu dönüştürmek isteyen egemenlerin Truva atıdır çoğu zaman.. Hormonlu-zehirli, “besleme” karakterlidir. Muhalifliği halkın temel değerlerine, inancı, tarihi, kültür ve geleneğine yabancılığından kaynaklanır.. Bütün pırıltılarına rağmen cahilliği eğitiminden kaynaklanır. Zira “bu kadar cehalet ancak eğitimle mümkündür”.

Efendilerinin aydını, mazlumların haini, ajanıdır. Darvin kimdir mesela. Aborjinlerin “insanlaşma aşamasını tamamlamamış maymunlar olduğu”nu söyleyen bu adam bir katliam fetvacısıdır aslında..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar