Ne oluyor?

Önce hayırlı Ramazanlar. Neyse bu yıl nizasız bir şekilde, rü’yeti hilal tartışmalarına girmeden Ramazan’a sessiz sedasız başladık. Ramazan’ın bereketi ile artık daha iyimser olabiliriz. Yeni meclis, yeni...

Önce hayırlı Ramazanlar. Neyse bu yıl nizasız bir şekilde, rü’yeti hilal tartışmalarına girmeden Ramazan’a sessiz sedasız başladık.

Ramazan’ın bereketi ile artık daha iyimser olabiliriz. Yeni meclis, yeni hükümet ya da erken seçim bu ay içinde belli olacak..

Birileri tedirgin ve karamsar. Gün geçtikçe taşlar yerine oturuyor. Yepyeni dengeler, çözüm alternatifleri oluşuyor.. Bana kalırsa bugünkü parlamento yapısı içinde 4 parti içinden en az 4 ayrı grub çıkacak kadar milletvekili, herhangi bir sebeble bulunduğu yerden memnun değil ya da parlamento dışı lobilerin ve güç merkezlerinin yönlendirmesine açık. Önümüzdeki günlerde, özellikle grubların belli olması, grub başkanvekillikleri  ve komisyon üyelerinin şekillenmesi aşamasında bu durum daha da belirgenleşecek.

Diğer bir sorun ise kim kimle koalisyon kuracak, kimler bakan olacak, koalisyon şartları ne olacak.. Partilerin birbirleri ile uzlaşmaları ayrı bir dert, kendi içlerinde uzlaşmaları ayrı bir dert..

Bugün anlaşsalar, yarın öbür kanat kongre ister ve parti yönetiminde değişiklik olursa ne olacak.. Bırakın koalisyon olmayı, aceba partiler kendi içlerinde bütünlüklerini koruyabilecekler mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar