Ne olacak bu Sisi’nin hali..

Ah Sisi ah! O da kendine mesajlar geldiğini, ilahi bir misyonu olduğunu düşünmeye başladı.. Siyaset eğer meşru zemininden çıkarsa, bir İlah’lık ve Rab’lik müessesine dönüşür. Kutsal devlet...

Ah Sisi ah! O da kendine mesajlar geldiğini, ilahi bir misyonu olduğunu düşünmeye başladı.. Siyaset eğer meşru zemininden çıkarsa, bir İlah’lık ve Rab’lik müessesine dönüşür. Kutsal devlet, kutsal kıral ve kutsal rejim oraya çıkar.. “Dava” o kadar büyür ki, insancıklar zavallı, küçücük, önemsiz şeyler haline gelir..

Sisi kendinden önceki ilim ve hikmet sahibi insanların bilgilerinden faydalanarak, onları filitre ederek, ilahi bir disiplin çerçevesinde Mısır halkına hizmet için kendini feda ettiğini, eğer naçiz bedeni bir değer ifade edecekse onu feda etmekten de sakınmayacağını söylemiş.. Sisi’nin bugünü Evren’in son günlerine benziyor. Alay konusu oldu adam.. Biraz da yalnız. Bir saray darbesi ile görevden uzaklaştırılması uzak bir ihtimal değil..

Sisi gidici. Çok sürmez. Mısır ordusuna da bir günah keçisi, bir kurban gerek.. Yerine yeni bir uşak bulacaklardır..

Mısır ordusu Mısır’da her şeydir.. Ordu hayatın bütün alanlarına hakimdir.. Ekonomi onların kontrolündedir.. Kültür, sanat, siyaset, yasama, yürütme, yargı, her şey ordunun kontrolündedir.. Mısır ordusu dindardır, milliyetçidir.. Mısır halkı için en iyi ve en doğru olanını o bilir ve onu yapar.. Kutsaldır.. Mısır halkına sosyalizm gerekiyorsa sosyalizmi, liberalizm gerekiyorsa liberalizmi, din gerekiyorsa dinin çerçevesini çizecek ve uygulayacak olan odur!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar