Müslüman aklını anlamak ve Erdoğan’ın sırrı..

Bir Müslüman günde kaç kere Fatiha okur.. Allahu ekber der, Sübhanallah der, Elhamdülillah der, “iyya kenağbüdü ve iyya kenestaiyn” der. Ya da “Hasbünallahü ve ni’mel-vekil ve nimel Mevla ve nimen-nasir...

Bir Müslüman günde kaç kere Fatiha okur.. Allahu ekber der, Sübhanallah der, Elhamdülillah der, “iyya kenağbüdü ve iyya kenestaiyn” der. Ya da “Hasbünallahü ve ni’mel-vekil ve nimel Mevla ve nimen-nasir gufrâneke Rabbenâ ve ileykel-masîr” der.

Bir Müslüman’ın hayatında, kader, rızık ve ecel ne anlama gelir. Müslüman aklında kuyudaki Yusuf ya da Hz. İsmail olayı nasıl bir anlam kazanır.

Allah bizim ellerimizle zalimleri cezalandırmak, mazlumlara yardım etmek istiyorsa buna kim engel olabilir.

Davud aleyhisselamın sapanı, Hz. Musa’nın asası Müslüman aklında farklı bir boyuta taşır bizi.

Evet bize hayır gibi gelende şer, şer gibi gelende hayır olabilir.. Ama öte yandan Hakk’ın yeryüzünde gören gözü, işiten kulağı, tutan eli, haykıran sesi olacağız.. Allah bizi yeryüzünün varisi kılmak istiyor, yeryüzünü bize mescid kılmak istiyor..

Evet evet, biz yeryüzünde Hakk’ın ve halkın gören gözü, işiten kulağı, tutan eli, haykıran sesi olacağız. Herkes ve her şey, hayır ya da şer, Allah’ın iradesi içindedir. “Ve bil gaderi hayrihi ve şerrihi, minellahi teala”. Biz Allah’ın rızasına talibiz. Biz Allah’ın açıklanmış rızasının tecellisinin vesilesi olacağız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar